Nieuws/Financieel
1710322
Financieel

Economische groei Duitsland in de lift

Wiesbaden - De economie van Duitsland is vorig jaar sterk gegroeid. Volgens definitieve cijfers van het federale statistiekbureau ging de grootste economie van Europa in 2017 met 2,3 procent vooruit. In het slotkwartaal van het jaar was sprake van een groei met 0,6 procent ten opzicht van de drie maanden daarvoor.

De cijfers kwamen overeen met eerder gemelde ramingen. Wel werden cijfers over de import en export over het vierde kwartaal van vorig jaar iets bijgesteld. Bij de uitvoer was nu sprake van een stijging met 2,7 procent op kwartaalbasis. De invoer steeg de laatste maanden van het jaar met 2 procent.

Verder bleek dat de Duitse consument eind 2017 iets vaker de portemonnee trok dan eerder was gemeld. Hier was sprake van een stabilisatie ten opzichte van de eerder gemelde min van 0,2 procent. Investeringen in bouwprojecten vielen iets lager uit dan verwacht. Daartegenover vielen de overheidsuitgaven juist weer hoger uit.

Verder bleek uit de cijfers dat Duitsland 2017 afsloot met een overschot van 36,6 miljard euro. Dat was iets minder dan de 38,4 miljard euro die eerder was gemeld.