Nieuws/Financieel
1711832787
Financieel

Cisco ster op hoger Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag op winst, na de koersverliezen van een dag eerder. Beleggers op Wall Street bleven attent op de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus en de dreiging van strengere lockdownmaatregelen, terwijl nog steeds wordt gehoopt op een snel coronavaccin. Entertainment- en mediaconcern Walt Disney en - vooral - de maker van netwerkapparatuur Cisco Systems werden beloond voor hun kwartaalcijfers.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 1,2 procent hoger op 29.430 punten. De brede S&P 500 klom 1 procent tot 3571 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 11.898 punten.

Het aandeel Walt Disney steeg 1,6 procent. De onderneming sloot het afgelopen kwartaal af met een verlies, maar het tekort was minder groot dan analisten hadden gevreesd. Uit de cijferpresentatie kwam onder meer naar voren dat de streamingdienst Disney+ sterk presteerde. Verder was sprake van voorzichtig herstel bij de pretparken van Disney.

Cisco ging 6,7 procent vooruit. Vooral de vooruitzichten die het bedrijf schetste, konden op goedkeuring van beleggers rekenen. Cisco verwacht dat met het economisch herstel ook de investeringsbereidheid in netwerkapparatuur weer zal toenemen, onder meer bij overheden.

Chiptoeleverancier Applied Materials werd 3,2 procent hoger gezet dankzij goede kwartaalresultaten en prognoses.

E-sport- en gamebedrijf DraftKings kwam ook met beter dan verwachte prestaties op de proppen. Het bedrijf verhoogde verder zijn verwachtingen voor het hele jaar. Dat werd beloond met een koerswinst voor DraftKings van bijna 6 procent.

Daarnaast maakte de Universiteit van Michigan bekend dat op basis van voorlopige cijfers het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie in november is gedaald naar het laagste niveau sinds augustus. De stemming wordt vooral gedrukt door het oplaaiende aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten.

De euro noteerde op 1,1830 dollar, tegenover 1,1823 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie daalde 1,5 procent in prijs tot 40,33 dollar. Brentolie werd 0,8 procent goedkoper op 42,92 dollar per vat.