Nieuws/Financieel
1724423940
Financieel

Heineken verhoogt prijzen: biertje in kroeg en super duurder

Amsterdam - In de kroeg, het restaurant of op het terras, overal wordt het bier van Heineken vanaf 1 augustus duurder. De horeca betaalt gemiddeld 5,8% meer voor de inkoop, dus dat gaat de klant merken. Ook in de supermarkt stijgen het bier en andere dranken van Heineken vanaf 1 augustus in prijs.

Dit bevestigt de woordvoerder van Heineken Nederland, op basis van een brief die Pieter Vissers, horecadirecteur van Heineken Nederland maandag aan alle ondernemers stuurde. Na corona volgt de crisis in Oekraïne en de voortdurende prijsstijgingen die dit veroorzaakt, kan Heineken niet volledig betalen.

„Prijzen voor personeel, energie, grondstoffen en materialen zoals glas, vilt en installaties schieten omhoog met soms wel tientallen procenten”, aldus Vissers. „Dit hebben we niet zelf in de hand, maar bekijken voortdurend wat we zelf kunnen doen.”

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

Belastingschuld

Nu ontkomt Heineken er volgens de horecadirecteur niet meer aan om kostenstijgingen ook door te rekenen en dat is geen fijne boodschap erkent Vissers. „Veel ondernemers hebben een hoge belastingschuld vanwege de coronacrisis”, zegt hij. „Heineken zet zich in om met de overheid te overleggen om de terugbetalingstermijn van deze belastingschuld te verlengen.”

„Het is alweer de tweede prijsverhoging van Heineken”, reageert Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland. „Begrijpelijk, maar voor veel horecaondernemers die proberen op te krabbelen is het wel ongelukkig. Het onderstreept de urgentie van het verlengen van de terugbetalingstermijn voor belastingen van vijf naar tien jaar.”