Nieuws/Financieel
1727880037
Financieel

’Kabinet werkt aan regeling voor kredietverzekeringen’

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet komt met een regeling waardoor de overheid garant staat voor kredieten die bedrijven van leveranciers krijgen. Nu bij veel ondernemers de omzet een flinke deuk oploopt, willen kredietverzekeraars binnenkort waarschijnlijk niet of minder garant staan voor bestellingen die in termijnen worden betaald.

Het kabinet trekt miljarden uit om in die situatie te helpen, melden ingewijden na berichtgeving van het FD. Op die manier kunnen ondernemers in zwaar weer voorkomen ook op lange termijn een nog hardere klap op te lopen omdat ze geen bestellingen kunnen doen. De regeling wordt mogelijk dinsdag al gepresenteerd.

Nu mensen vooral thuis blijven wegens de coronacrisis, zijn winkelstraten veelal leeg. Horecagelegenheden lopen al helemaal veel omzet mis, omdat zij de deuren moeten sluiten. Dat betekent dat hun zogenoemde kredietscore lager wordt: kredietverzekeraars schatten de kans kleiner dat de ondernemers zonder problemen hun leveranciers binnen de geldende termijnen kunnen afbetalen. Verzekeraars zijn daarom minder snel bereid om garant te staan voor die kredieten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo