Nieuws/Financieel
1729560
Financieel

'Voorzichtige prognose GrandVision'

Amsterdam - GrandVision stelt teleur met zijn prognose voor heel 2018. Dat constateren analisten van KBC Securities woensdag in een reactie op het handelsbericht.

De verwachting is volgens de kenners voorzichtiger dan voorzien. GrandVision verwacht zijn omzet in het 2018 met zo'n 7 tot 9 procent verder te kunnen opvoeren. Daarbij gaat het bedrijf, dat inmiddels goed is voor meer dan 7000 winkels, uit van een toename van het bedrijfsresultaat. In het eerste kwartaal worden de verkopen waarschijnlijk wel wat gedrukt door ongunstig vallende vakantieperioden.

Voor de middellange termijn rekent GrandVision op om een omzetgroei van jaarlijks minstens 5 procent. Daarbij zal het bedrijfsresultaat op basis van gelijke wisselkoersen 7 tot 9 procent hoger uitvallen.

Niet weten te overtuigen

KBC merkt op dat GrandVision sinds zijn beursgang begin 2015 de financiële markten nog niet heeft weten te overtuigen. Daar zal volgens de bank ook nog wel enkele kwartalen overheen gaan. Mogelijk zorgt de nieuwe topman van de uitbater van optiekketens als Pearle en EyeWish voor een aanjager van het aandeel.

Voor het aandeel GrandVision hanteert KBC een hold-advies. Bij de middelgrote fondsen stond GrandVision omstreeks 09.25 uur bovenaan, met een plus van 1,2 procent op 18,41 euro.