Nieuws/Financieel
1730636214
Financieel

Bitcoin stijgt tot $12.000 na miljoeneninvestering Square

Redactie DFT - De prijs van cryptomunt bitcoin loopt dinsdag op tot bijna $12.000 per stuk. Online platform Square investeerde voor $50 miljoen in de munten.

De meest populaire crypto werd na de miljoenenaankoop op het veel gebruikte platform Coinmarketcap.com $11.920 waard, een stijging van 4,5% in 24 uur tijd.

De munt zelf heeft een virtuele waarde van $220 miljard gekregen. Andere populaire cryptomunten als ethereum, tether, xrp en binance verloren juist in waarde.

De herwaardering van de bitcoin-munt komt na een opleving van publiek gemelde aankopen van bitcoins door Wall Street-bedrijven en grootmachten uit Singapore. Die gingen tot nu toe met een grote bocht om de in hun ogen te volatiele cryptomunt zonder onderliggende waarde heen.

Stone Ridge Hodings, met $10 miljard onder beheer, heeft voor $114 miljoen aan cryptomunten gekocht. Stone Ridge noemt de belegging een alternatief voor zijn portefeuille met vooral aandelen en obligaties.

Het Britse beursgenoteerde Mode Global Holdings meldde dat het bedrijf 10% van zijn vrije cash investeert in bitcoin ’om belangen van beleggers te beschermen tegen valutabewegingen’. Vanwege de Brexit en een rentestand die in 326 jaar niet zo laag heeft gestaan bij de Bank of England is het vertrouwen in bitcoins ’alleen maar toegenomen’, aldus de chairman Jonathan Rowland.