Nieuws/Financieel
1731562430
Financieel

Lot voormalige Blokker-winkels in België onzeker

Voormalig Blokker-filliaal in Hasselt

Voormalig Blokker-filliaal in Hasselt

MECHELEN (ANP/BELGA) - De situatie bij de Belgische winkelketen Mega World, zoals Blokker momenteel heet bij de zuiderburen, blijft nog even onzeker.

Voormalig Blokker-filliaal in Hasselt

Voormalig Blokker-filliaal in Hasselt

De ondernemingsrechtbank van Mechelen heeft aangegeven pas volgende week maandag een beslissing te nemen over het verzoek van de keten tot bescherming tegen schuldeisers. Dan wordt ook beslist of er een reorganisatie wordt toegestaan, en of er eventueel een tijdelijke bewindvoerder wordt aangesteld.

De Blokker-winkels in België en Luxemburg, goed voor ongeveer 670 medewerkers, werden eerder dit jaar overgenomen door de Nederlandse zakenman Dirk Bron. Onlangs werd bekend dat de keten bescherming wil tegen schuldeisers. Maar om welke schulden het gaat en hoe groot schulden zijn, blijft onduidelijk.

Herstelplan

Vorige week liet de directie van Mega World weten een herstelplan klaar te hebben, waarbij geen sprake is van ontslagen of winkelsluitingen. „We hebben alle 119 filialen nodig”, werd benadrukt. Wel zal er gekeken worden naar onder meer de prijzen van producten en de huur voor winkelpanden. Ook zou er geprocedeerd worden tegen de vorige eigenaar van de keten, omdat bepaalde zaken niet waren gemeld bij de verkoop.

Bron is niet onomstreden en wordt in Nederland verdacht van fraude. Brons naam zou genoemd worden in kwesties rond de handel in tienduizenden Björn Borg-boxershorts uit Turkije en een ontvreemde vrachtwagenlading met Spaanse slippers. Zelf heeft Bron die beschuldigingen eerder in diverse media tegengesproken.