Nieuws/Financieel
1732189
Financieel

'Wall Street licht hoger van start'

New York - De aandelenbeurzen in New York beginnen woensdag naar verwachting licht hoger aan de nieuwe handelsdag, na de stevige koersdalingen een dag eerder. Vooral de vrees voor sneller dan verwachte rentestappen zette graadmeters toen onder druk. Beleggers verwerken woensdag een reeks bedrijfscijfers en reageren nu op een nieuwe raming van de economische groei in het afgelopen kwartaal.

De groei van de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal van 2017 is een nieuwe raming naar beneden bijgesteld op 2,5 procent op jaarbasis. Eerder werd nog een groei van 2,6 procent gemeld. Na de openingsbel volgen ook nog cijfers over de huizenverkopen en de inkoopmanagersindex van de regio Chicago.

Opmerkingen van de nieuwe Fed-preses Jerome Powell over de verbeterde economische vooruitzichten en de toegenomen inflatie sinds december wakkerden dinsdag de rentevrees nog aan. De leidende Dow-Jonesindex sloot hierdoor uiteindelijk met een verlies van 1,2 procent op 25.410,03 punten. De brede S&P 500 verloor 1,3 procent tot 2744,28 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq speelde 1,2 procent kwijt tot 7330,36 punten.

Lowe's

Klusketen Lowe's staat voor een flink lagere opening. Het bedrijf wist de omzet afgelopen kwartaal op te voeren, maar zette een lagere winst in de boeken. Beleggers kunnen bij Lowe's niet om de vergelijking heen met branchegenoot Home Depot, die in doorsnee veel beter presteerde. Lowe's kan zich mede daardoor opmaken voor de toorn van investeerders.

De cijfers van Office Depot waren over het algemeen iets beter dan verwacht. Verder kwam ook Valeant Pharmaceuticals met cijfers. De farmaceut had duidelijk last van concurrentiedruk. Vooral de vooruitzichten voor dit jaar vielen kenners tegen. Het aandeel lijkt fors lager te gaan openen.

Andere bedrijven die met resultaten kwamen zijn onder meer Booking Holdings, Weight Watchers, Hertz en Etsy. Er is ook nog overnamenieuws. Technologiegigant Amazon lijft de Amerikaanse maker van videodeurbellen Ring in. De deal heeft naar verluidt een waarde van meer dan 1 miljard dollar. Door de aankoop versterkt Amazon zich op het gebied van beveiliging in en om het huis.