Nieuws/Financieel
1732460033
Financieel

China verlaagt rente voor banken tegen coronacrisis

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese centrale bank verlaagt de rente op leningen aan banken om zo de schadelijke gevolgen van de coronacrisis voor de economie te beperken.

Het gaat om de grootste renteverlaging door China sinds 2015.

De zogeheten repo-rente gaat van 2,4 naar 2,2 procent. Daarbij pompt de Chinese centrale bank 50 miljard yuan (6,5 miljard euro) in het financiële systeem via kortlopende leningen aan banken om te helpen tegen liquiditeitstekorten op de financiële markten.

Het is voor het eerst sinds februari dat China met een renteverlaging komt in de strijd tegen de coronacrisis. Door de crisis wordt de Chinese economie had geraakt. Andere centrale banken hebben ook maatregelen genomen, waaronder de Amerikaanse Federal Reserve. De verwachting is dat de Chinese centrale bank later met nog meer monetaire stappen zal komen.

In de nieuwste podcast Kwestie van Centen: hoe diep zijn de zakken van minister Hoekstra als de economie nog maanden platligt? En waar halen we die miljarden aan staatssteun vandaan? Luister hier, hieronder of via je eigen podcast app.