Nieuws/Financieel
1735139
Financieel

Bloedend Pershing koopt eigen aandelen in

Bill Ackman gokte op de val van Herbalife maar verloor.

Bill Ackman gokte op de val van Herbalife maar verloor.

Pershing Square (PSH), het in Amsterdam genoteerde hedgefonds van Bill Ackman, gaat voor $300 miljoen eigen aandelen inkopen.

Bill Ackman gokte op de val van Herbalife maar verloor.

Bill Ackman gokte op de val van Herbalife maar verloor.

Dat gebeurt met een korting tegenover de onderliggende waarde van de belegging, zo meldt het activistische fonds donderdag in een persbericht. Het fonds staat voor het vierde jaar op rij in het rood.

Eerst zou de inkoop nog gebeuren tegen een korting tussen de 24 en16% procent, maar dat wordt nu 16 tot 10%.

Nieuw injectie

PSH wijzigde zijn eerder gemelde plannen in januari om via PSCMAC, een onderdeel van Pershing Square Capital Management, de aandelen in te kopen. Toezichthouder AFM ging daar voor liggen.

De extra vereisten van de AFM maakten de eerste plannen voor de transactie via PSC Acquisition Company onmogelijk, aldus Pershing.

Het bestuur van PSH gaat nu $300 miljoen van zijn aandelen inkopen, onder voorbehoud van de aandeelhouders, meldt Persing, dat woensdag meldde een stevig belang in vliegtuigonderdelenproducent United Technologies op te bouwen.

Verkeerd gegokt

Mochten Ackman en partners de $300 miljoen uitgeven die ze in januari aanvankelijk hadden geoormerkt, dan zou de totale injectie $600 miljoen worden.

Het fonds Pershing Square slankte recent af. Het gokte eerder met $1 miljard op een val van voedingssupplementenbedrijf Herbalife en noemde dit een piramidefonds. Maar sinds de komst van Ackman won het Herbalife 95% waarde.

Die gok met medeinvesteerder Carl Icahn kostte Pershing uiteindelijk bijna een half miljard. Woensdag meldde Ackman de shortpositie op Herbalife te zijn gestopt.