Nieuws/Financieel
1736458
Financieel

Best Buy boekt hogere omzet

Minneapolis - De Amerikaanse elektronicaketen Best Buy is in het afgelopen kwartaal op een hogere omzet uitgekomen. Er werd geprofiteerd van een stijgende verkoop van mobiele telefoons, spelcomputers en andere consumentenelektronica in de feestdagenperiode.

In het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar werd een omzet behaald van ruim 15,3 miljard dollar (12,6 miljard euro), tegen 13,5 miljard dollar een jaar eerder. De verkoop in winkels die minstens een jaar open zijn steeg met 9 procent. Verder telde het afgelopen kwartaal een week meer dan de periode een jaar eerder. Best Buy zag daarnaast de onlineverkoop behoorlijk groeien.

Best Buy heeft de meeste buitenlandse bezittingen afgestoten om zich te focussen op de Amerikaanse thuismarkt. De thuismarkt was goed voor een kwartaalomzet van 14 miljard dollar. Wel werden winkels gesloten door de onderneming.

De nettowinst bedroeg 364 miljoen dollar, tegen 607 miljoen dollar een jaar eerder. Die winstdaling kwam vooral door een last voor de Amerikaanse belastinghervormingen. Het kwartaaldividend wordt met een derde verhoogd.