Financieel/Ondernemen
1736933
Ondernemen

GRENSVERLEGGER Internationaal bootverhuurplatform

Jacht van lokale eigenaren

Anne de Vries brengt huurders en verhuurders van boten met elkaar in contact.

Anne de Vries brengt huurders en verhuurders van boten met elkaar in contact.

GRONINGEN - Een zeiljacht huren voor een onvergetelijke vakantie in binnen- of buitenland klinkt geweldig. Het heeft alleen vaak wel heel wat voeten in de aarde voordat je een goed vaartuig via een betrouwbare verhuurder hebt gevonden. Het Nederlandse bedrijf Euroboatcharter wil dit via het platform Tubbber makkelijker maken.

Anne de Vries brengt huurders en verhuurders van boten met elkaar in contact.

Anne de Vries brengt huurders en verhuurders van boten met elkaar in contact.

Het platform verbindt huurders en verhuurders van boten met elkaar. Wie op zoek is naar een huurjacht kan zijn zoekopdracht makkelijk filteren via het platform en zo met een paar muisklikken de ideale boot vinden. Vervolgens wordt rechtstreeks contact gelegd met de booteigenaar. „Wij boeken niet voor onze klanten, dat doen ze zelf. Maar wij zorgen wel voor veilig betalingsverkeer, een goede verzekering voor beide partijen en we checken natuurlijk de kwaliteit van de boten en de betrouwbaarheid van de verhuurder”, legt mede-oprichter Anne de Vries uit.

Tubbber wil zich van de concurrentie onderscheiden door de service die wordt geboden op de achtergrond. De Vries: „Wij willen het huren van een jacht toegankelijk maken voor een breed publiek door een eenvoudig boekingssysteem te combineren met topservice. We zijn 24 uur per dag bereikbaar voor onze klanten en hebben een kort lijntje met de verhuurders. Als er bijvoorbeeld problemen met de boot zijn, regelen we een andere. Mijn partner Ron Spoelstra en ik hebben samen meer dan vijftig jaar watersportervaring. We hebben inmiddels overal ter wereld contacten hebben opgebouwd.”

Persoonlijk contact is belangrijk in de watersport, benadrukt de ondernemer. De oprichters reizen daarom veel. „Dat vinden we niet alleen leuk, maar het is ook belangrijk. Onze lokale contacten zorgen ervoor dat we de service kunnen leveren die we zo belangrijk vinden. Voor hen is het fijn om de gezichten achter het bedrijf te kennen.”

Via het platform zijn er wereldwijd boten te huur, van Nederland tot het Middellandse zeegebied en de Antillen. Die boten zijn zowel van particulieren als van professionele verhuurders. „Ons bestand groeit dagelijks met zo’n 300 á 400 boten”, aldus De Vries.

„Maar onze focus ligt bij de huurders. Die komen inmiddels overal vandaan. Sinds de stormen in het Caribisch gebied vorig jaar zien we bijvoorbeeld een toename van Amerikaanse klanten, die gaan nu liever zeilen op de Middellandse Zee.”

De website van Tubbber is inmiddels in 15 talen beschikbaar en de klantenservice kan op dit moment mensen te woord staan in het Nederlands, Engels, Italiaans, Grieks, Kroatisch en Duits. „Ongeveer 90% van ons klantenbestand komt nu nog uit de Benelux. Maar het percentage buitenlandse klanten is verdubbeld sinds we twee jaar geleden begonnen en 60% van onze boekingen komt van nieuwe klanten. Daar zit dus nog heel veel groei.”