Nieuws/Financieel
1738900787
Financieel

Rijkdom Elon Musk piekt boven $250 miljard, Tesla naar $1 biljoen in beurswaarde

Amsterdam - Het aandeel Tesla had maandag de wind stevig in de rug. Na een felle tussensprint werd op de beurs in New York even een beurswaarde van $1 biljoen aangetikt.

De zeer voorspoedige rit omhoog in de afgelopen weken van Tesla, waar Musk een groot belang in heeft, heeft zijn rijkdom vleugels gegeven. Volgens databureau Bloomberg is de hoogste baas bij Tesla goed voor een vermogen van $252 miljard.

In tegenstelling tot andere andere automakers wereldwijd heeft Tesla vooralsnog nauwelijks last van de chiptekorten bij de productie van zijn modellen. De fabrikant van automakers liet eerder deze maand dan ook sterke bedrijfsresultaten zien over het derde kwartaal die de koers omhoog stuwden.

Nieuwe opsteker

Maandag kwam daar nog een nieuwe opsteker bij. Autoverhuurder Hertz heeft een grote order geplaatst bij Tesla voor de levering van 100.000 auto’s. Volgens Bloomberg bedraagt de waarde van deze deal $4,2 miljard.

Naast de goede gang van zaken bij Tesla zit het ruimtevaartbedrijf SpaceX van Musk eveneens in de lift. In september gingen nog succesvol vier toeristen in een baan om de aarde. Eerder dit jaar kwam er nog een lucratieve opdracht van NSA voor de bouw van een ruimtevaartuig.

Zijn grote rivaal Jeff Bezos, oprichter van Amazon, is in rijkdom op grote afstand gezet. Zijn vermogen is met $193 miljard goed voor de tweede plek in de rijkenlijst.

Luister ook naar de podcast ’Kwestie van Centen’ met in deze aflevering: wie wordt de nieuwe Elon Musk?