Nieuws/Financieel
1744557905
Financieel

Wall Street kleurt rood onder druk van tech; averij bij Intel

Na een vlakke start krijgen de Amerikaanse aandelenmarkten dinsdag te maken met tegenwind. Beleggers in de VS blazen wat stoom af na de enthousiaste gang van zaken bij het weekbegin. Vooral techfondsen moeten flink terrein prijsgeven.

De Dow Jones-index eindigt 0,4% lager op 31.394 punten. De S&P500 gaat 0,8% achteruit naar 3869 punten. Techbeurs Nasdaq zakt 1,7% weg tot 13.358 punten.

Na de forse herstelbeweging op maandag geholpen door een opsteker uit de Amerikaanse industrie gaat deze week de aandacht vooral uit naar belangrijkste cijfers over de arbeidsmarkt in de VS. Met op woensdag het banenrapport van salarisverwerker ADP over de private sector en op vrijdag de officiële werkgelegenheidscijfers en de loonontwikkeling.

Tesla dat bij de weekstart nog omhoog schoot, moet 4,5% afstaan. De fabrikant van elektrische wagens liet eind vorige maand nog een bedrukt beeld zien. Voor Apple hebben beleggers 2% minder over.

Intel laat 2,6% liggen. De chipmaker is opgedragen $2,2 miljard aan schadevergoedingen te betalen aan branchegenoot VLSI Technology na een nederlaag in een patentzaak.

Zoom raakte na een opgewekt begin 9% kwijt. De online videodienst liet maandag nabeurs sterk meevallende resultaten zien.

Nio, de uitdager van Tesla, duikt 13% omlaag nadat maandag nabeurs gemengde resultaten naar buiten kwamen.

GameStop laat 1,9% liggen. De keten van videogames blaast daarme weer wat stoom af na de mooie rit omhoog in voorgaande dagen.

Merck plust 0,6%. Het Amerikaanse farmaconcern gaat naar verluidt helpen bij de productie van het coronavaccin van Johnson & Johnson (J&J).

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo