Nieuws/Financieel
1748521954
Financieel

Tesla: al 250.000 bestellingen voor Cybertruck

PALO ALTO (ANP/BLOOMBERG) - Van de nieuwe pickup van Tesla, de Cybertruck, zijn er ondanks een dramatische verlopen presentatie sindsdien 250.000 besteld.

Dat stelt topman Elon Musk van de beursgenoteerde stekkerautoproducent Tesla. In een enkel dag kwamen er geclaimd 50.000 bestellingen bij.

Tijdens de presentatie op 22 november van de batterijpickup, met een reikwijdte in het duurste model van $50.000 tot 800 kilometer, brak het raamglas - ondanks beloften dat het de kracht van een stalen bal en 9mm-kogel kon weerstaan.

Topman Musk reageerde ontsteld. Maar kopers bleven sindsdien geïnteresseerd en ook analisten werden steeds positiever over de truck die een aanval opent op de gevestigde name.

’Idioot’

Aanvankelijk noemde het belangrijke Road & Track-magazine de pickup ’wacky’, „idoot” „of excentriek”. Analisten van RBC Capital Markets stelden dat de truck alleen bedoeld zou zijn voor Holywoodsterren en zogeheten influencers.

Maar wereldwijd stemden kopers met hun voeten, ze tekenden in voor de auto die pas in 2021 vol op de markt komt.

Woensdag meldde Musk een nieuwe grens te hebben bereikt.

Musk maakte overigens een opvallende draai door nu opeens wel te melden hoeveel mensen al een reservering hebben gemaakt om de gloednieuwe Tesla Cybertruck te kunnen bestellen. Dergelijke updates over reserveringen werden in april namelijk nog door hem als niet relevant afgedaan.