Nieuws/Financieel
1749378
Financieel

'Droom om talent verder te brengen'

Manon van Beek

Manon van Beek

De adviessector verandert razendsnel door alle technologische veranderingen. Directeur Manon van Beek leidt Accenture naar de nieuwe tijd, door middel van overnames, meer vestigingen en een gelijke man-vrouwverhouding.

Manon van Beek

Manon van Beek

Het klassieke uurtje-factuurtje en het up-or-out model hebben Accenture al verlaten. Het adviesbureau met ruim 2600 medewerkers stond traditiegetrouw hoog in de lijsten van meest populaire werkgevers van Nederland. Veel oude zekerheden zijn veranderd, zegt Van Beek (46). De afgelopen tijd deed Accenture een aantal overnames, iets dat tot voor kort ongebruikelijk was.

Waarom zijn overnames nodig?

"Het gaat om specialistische bedrijven met kennis die wij niet in huis hebben maar wel nodig is, als je voorop wilt blijven lopen in het leveren van digitale diensten."

Ziet u het adviesvak technischer worden?

"Geen project waar wij bij betrokken zijn, staat los van digitalisering. Vroeger ging je met een team van bedrijfskundigen een paar weken door een bedrijf heen en schreef je een rapport. Het adviesvak beweegt zich naar samenwerkingen waarin je met opdrachtgevers invulling geeft aan kleinere innovatieve projecten met een kortere termijn. Daarom hebben we meer vestigingen in Nederland geopend."

Vroeger stroomde het talent naar binnen bij jullie kantoor aan de Apollolaan.

"We zijn bewust naar de Zuidas getrokken, om dichter bij de klanten te zitten. Vanwege de mobiliteit van de medewerkers en de 'war on talent' hebben we ook een vestiging in Eindhoven geopend, dicht bij tech-klanten als ASML, NXP, Philips en de high-tech campus. We hebben een vestiging in Heerlen geopend, omdat daar een concentratie is van organisaties die zich richten op smart services. En we zitten nu in Utrecht, omdat een vestiging midden in het land handig is voor de medewerkers, die flexibiliteit willen."

Zijn de adviseurs ook veranderd?

"Het is onvergelijkbaar met vroeger. Privé en werk lopen steeds meer in elkaar over. Toen ik startte met mijn carrière ging ik nog naar bibliotheken om informatie te verzamelen over energie, mijn aandachtsgebied. Dat is nu met een druk op de knop gebeurd. Medewerkers willen hun talenten nadrukkelijk ontwikkelen, ook op maatschappelijk terrein. Het is onze taak om hen daarin te faciliteren."

En hoe zit het dan met de declarabele uren?

"Het klassieke uurtje-factuurtje is voorbij. We hebben vaak een vast bedrag per opdracht of doen gezamenlijke investeringen in innovatieve trajecten binnen langjarige samenwerkingen. Dat maakt de adviseurs ook flexibeler om zich in bepaalde onderwerpen te verdiepen."

Hoe zal Accenture zich verder ontwikkelen?

"Alles verandert razendsnel, daarom heb ik ook haast. We geven onszelf de kans om binnen een paar jaar een leidende positie op te bouwen als het gaat om bijvoorbeeld blockchain en robotica. Naar verwachting zullen we wereldwijd kleinere overnames blijven doen. Het is de kunst om mensen met bepaalde expertise en talenten aan je te binden op domeinen waarin je wilt uitblinken. Daardoor kun je grotere teams bouwen en kunnen klanten niet om je heen."

Dat willen alle multinationals. Hoe onderscheidt Accenture zich?

"Veel zelfontwikkeling, goede beloning, diversiteit en maatschappelijke impact. We hebben een mooie uitdagende klanten- en opdrachtenportefeuille en goede partners als SAP, Microsoft en Oracle. Hier werken 68 nationaliteiten, wat veel inspiratie biedt voor vriendschappen en collegialiteit."

U bent ambitieus als het gaat om diversiteit?

"Ik heb besloten dat we als Accenture Nederland in 2030 een gelijke man-vrouw verhouding hebben. Dat is nu 70% man en 30% vrouw. Dat is een behoorlijke ambitie, maar ik ben er van overtuigd dat het kan. Dat is internaliseren, het uitvoeren van je overtuiging. Het is gebleken dat diversiteit van onmisbare waarde is bij het bedienen van klanten. Zij kijken ons ook raar aan, als we alleen maar met een team van mannen binnenkomen."

Uit onderzoek zou nu weer blijken dat de winsten er niet hoger door worden.

"Dat vind ik nou altijd zo opvallend, dat het belang van diversiteit voortdurend ontkend wordt. Het vinden van voldoende vrouwelijk of etnisch talent is geen KPI (term voor prestatiemaatstaf, red.) waar weer een vinkje achter gezet moet worden, maar een wezenlijk fundament van de bedrijfsvoering. Discussies zijn in een gezelschap met mannen en vrouwen vaak langer en soms emotioneler, maar de beslissingen zijn beter."

U werd zelf eens als 'wild card' benaderd door een headhunter voor een bestuursfunctie.

"Ik kreeg een telefoontje dat ik als vrouw een 'wild card' was onder de voorgedragen kandidaten. Ik was na dat gesprek verontwaardigd, want los van het feit dat ik geen andere baan zoek: ik ben geen wild card. Ik leid een grote onderneming, terwijl de headhunter mij neerzette als iemand waarmee de organisatie extra risico zou lopen. Ik zou dat willen omdraaien: bedrijven met alleen maar mannen in de top, dat is pas risicovol. Dat zijn de bedrijven die dreigen de boot te missen."

Adviseurs waren van oudsher handige jongens.

"De vraag is nu elke dag: hoe zorgen we ervoor dat talent zich thuis voelt bij ons? Het klassieke model, waar bij de beste adviseurs uiteindelijk de top halen, het up-or-out-model, hebben wij al verlaten. We hebben bijvoorbeeld een autistische medewerker in dienst, die heel goed is in data-analyse. In vroeger tijden zou zo'n persoon niet eens aangenomen zijn."

Wat is belangrijk in uw leiderschap?

"Ik deel mijn belangrijkste doelen met mijn medewerkers, zodat zij mij daarop kunnen aanspreken. Ik wil als een visionair en praktisch doener iets bereiken en wil maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen. Mijn ultieme droom is dat de talenten in onze organisatie verder komen."

CV Manon van Beek

1970 Geboren te Rosmalen

1989 Studies rechten en economie Universiteit van Amsterdam

1996 Bedrijfsanalist Accenture

2005 Leider divisie grondstoffen en energie Accenture

2013 Leider management consulting Benelux Accenture

2013 Directeur Nederland Accenture

2018 Bestuursvoorzitter Tennet