Nieuws/Financieel
1757055
Financieel

Winstdaling voor Corbion

Amsterdam - Corbion houdt onlangs een daling van de winst in 2017 het dividend op peil. Het biochemiebedrijf kampte afgelopen jaar met tegenvallende verkopen bij de tak die bakkersingrediënten maakt. Daardoor daalde de de omzet met ruim 2 procent tot 892 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) voor eenmalige posten zakte met 3,5 procent naar 164 miljoen euro.

Corbion hield onder de streep een kleine 85 miljoen euro over, bijna een vijfde minder dan in 2016. Het producent van onder meer voedingsingrediënten stelt desondanks voor per aandeel 0,56 euro dividend uit te keren, evenveel als een jaar eerder. Het bedrijf herhaalde daarnaast de doelstellingen die het in november uitsprak voor de jaren tot en met 2021.

Dit jaar verwacht Corbion vanaf de zomer te gaan profiteren van de lagere suikerprijzen. Dat positieve effect wordt evenwel weer tenietgedaan door stijgende prijzen van diverse hulpchemicaliën en vitamines. Het bedrijf bevestigt de vooruitzichten voor groei en winstgevendheid in 2018 die het in november al uitsprak.