Nieuws/Financieel
1757398
Financieel

'Corbion scoort iets beter dan verwacht'

Corbion-baas Sjerk de Ruiter

Corbion-baas Sjerk de Ruiter

Amsterdam - Corbion heeft het afgelopen jaar iets betere resultaten laten zien dan verwacht. Dat concludeert een analist van KBC Securities.

Corbion-baas Sjerk de Ruiter

Corbion-baas Sjerk de Ruiter

Het biochemiebedrijf kampte afgelopen jaar met tegenvallende verkopen bij de tak die bakkersingrediënten maakt. Daardoor daalde de omzet met ruim 2 procent tot 892 miljoen euro. Dat was iets minder dan de gemiddelde verwachtingen van analisten. Het bedrijfsresultaat (ebitda) voor eenmalige posten zakte met 3,5 procent naar 164 miljoen euro en was daarmee juist wat beter dan gedacht.

De marktkenner vindt dat Corbion nog altijd een stevige marktpositie heeft. De verliezen van het innovatieplatform maken het echter lastig om lichtpuntjes te zien voor de korte termijn.

ING vond de cijfers van Corbion weinig verrassend. Het bedrijf is bezig met de uitvoering van zijn plan om de bakkerijdivisie weer op stoom te krijgen. Dat is volgens ING een ,,prettige verandering" ten opzichte van de voorgaande twaalf maanden.

KBC heeft een hold-advies voor Corbion met een koersdoel van 28 euro. ING handhaaft zijn neutral-advies met een koersdoel van 29 eurpo. Het aandeel stond omstreeks 09.25 uur onderaan in de MidKap met een verlies van 2,6 procent op 25,24 euro.