Nieuws/Financieel
1761128
Financieel

AMG wil topman herbenoemen

Amsterdam - Advanced Metallurgical Group (AMG) wil zijn topman en voorzitter Heinz Schimmelbusch herbenoemen voor een periode van twee jaar, als zijn termijn in 2019 afloopt. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

De herbenoeming, voor de jaren 2020 en 2021, geeft AMG naar eigen zeggen zekerheid. De onderneming staat, aldus een verklaring, voor een kritische fase in haar ontwikkeling. Daar komt bij dat de termijnen van financieel topman Jackson Dunckel en operationeel directeur Eric Jackson in respectievelijk 2020 en 2021 aflopen.

Verder nemen commissarissen Norbert Quinkert en Guy de Selliers bij de aandeelhoudersveradering in mei afscheid van de onderneming. Verder treedt Robert Meuter terug. Donatella Ceccarelli is verkiesbaar voor een nieuwe periode van vier jaar.

De huidige vicevoorzitter van de raad van commissarissen, Jack Messman, wordt de opvolger van Quinkert als commissaris. Verder wordt Willem van Hassel vicevoorzitter. De raad van commissarissen wordt verder verkleind van negen naar zes leden.