Nieuws/Financieel
1761894
Financieel

Koers bitcoin stevig onderuit door SEC

New York - De koers van de digitale munt bitcoin dook woensdag fors omlaag tot onder $10.000 nadat de Amerikaanse beurswaakhond SEC herhaalde de handel in cryptovaluta's strenger te willen reguleren. Boven lijkt een platform te zijn gehackt.

De bitcoin verloor tot wel 13% aan waarde en staat nu rond $9800. De SEC stelde opnieuw dat handelsplatformen voor cryptomunten moeten worden geregistreerd bij de toezichthouder. Daarmee werd de vrees bij beleggers in digitale munten voor nog strengere regels aangewakkerd. Deze angst zorgde er mede voor dat de koers van de bitcoin is gehalveerd sinds de piek van bijna 20.000 dollar in december.

Veel belangrijke handelsplatformen voor digitale munten hebben nu nog geen registratie bij de SEC. Volgens de toezichthouder doen er echter wel veel zich voor als geregistreerde platformen.

Zorgen dat het handelsplatform Binance is gehackt, kwamen het sentiment rond de bitcoin ook niet ten goede. Binance heeft alle transacties in bitcoins stopgezet, nadat diverse klanten klaagden dat deze zonder hun toestemming plaatsvonden.