Nieuws/Financieel
1762079169
Financieel

DSM lift door forse groei bij kunststoffen mee met auto-industrie

Heerlen - DSM stelt zijn verwachtingen voor 2021 naar boven bij. Het speciaalchemiebedrijf heeft in het eerste kwartaal van dit jaar betere resultaten geboekt dan verwacht.

Het Limburgse chemieconcern gaat er nu vanuit dat het aangepaste bedrijfsresultaat over dit jaar rond de 15% zal groeien, terwijl DSM bij de presentatie van de jaarcijfers over 2020 nog uitging van de dubbelcijferige groei. Daarnaast wordt verwacht dat de winstgevendheidsmarge gaat stijgen van 19,1% naar 20,1%.

DSM doet de opwaartse bijstelling dat nadat het aangepaste bedrijfsresultaat in de eerste drie maanden van 2021 uitkwam op €441 miljoen. Dat is een stijging van 13% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar en fors hoger dan de €423 miljoen waarvan analisten uitgingen. Ook de omzet was beter dan verwacht. Die kwam uit op €2,2 miljard, 7% meer dan de eerste drie maanden van 2020.

Materialen

Vooral de materialentak, zoals plastics en kunststoffen voor onder meer de auto- of elektronica-industrie liet een sterke groei zien. De omzet steeg daar van €431 miljoen in de eerste drie maanden van 2020 naar €467 miljoen in dezelfde periode dit jaar. Het aangepaste bedrijfsresultaat dikte bij deze divisis zelfs 27% aan.

De voedingstak bleef sterk presteren, met een omzetgroei van 7% tot €1,7 miljard. Het aangepaste bedrijfsresultaat liet een groei van 9% tot €352 miljoen zien.

De co-ceo’s Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze spreken dan ook van ’een zeer goede start van het jaar ondanks de uitdaging van Covid-19’. „Het sterke herstel van onze materialen-achtiviteiten eind vorig jaar zette zich in het eerste kwartaal door, gesteund door de aanhoudende herbevoorrading door onze klanten.”