Nieuws/Financieel
1762524
Financieel

RoodMicrotec dringt verlies terug

Zwolle - Toeleverancier aan de chipindustrie RoodMicrotec heeft in 2017 het verlies flink teruggedrongen, maar was wel geld kwijt voor een vertrekregeling voor oud-topman en voormalig adviseur Philip Nijenhuis. De omzet ging vorig jaar flink omhoog, zo blijkt uit nog niet gecontroleerde jaarcijfers van de onderneming.

Het nettoverlies bedroeg 0,4 miljoen euro, tegen een min van 1,6 miljoen euro een jaar eerder. RoodMicrotec had eerder gerekend op een positief resultaat voor 2017, maar het bedrijf was eenmalig 400.000 euro kwijt aan de vertrekregeling voor Nijenhuis die in december aftrad als adviseur. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 0,6 miljoen euro positief, tegen een min van 0,3 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet van het bedrijf uit Zwolle nam met 16 procent toe tot 12,1 miljoen euro. Volgens RoodMicrotec was bij alle onderdelen sterke omzetgroei te zien. De onderneming verwacht dat de omzet in de komende paar jaar zal blijven groeien en voorspelt een omzetniveau van circa 18 miljoen euro in 2020. De resultaten zullen blijven verbeteren en het bedrijf denkt elk jaar positieve nettowinst te boeken.