Financieel/Nieuws

ABN stuurt Tikkie naar Duitsland

AMSTERDAM - ABN Amro gaat met de betaalapplicatie Tikkie de grens over. Dochterbank MoneYou introduceert de app maandag in Duitsland.

De Duitse Tikkie werkt nagenoeg op dezelfde manier als de Nederlandse versie. Gebruikers kunnen met de app terugbetaalverzoeken versturen via WhatsApp, Facebook Messenger of sms naar vrienden, familie of collega’s, om voorgeschoten rekeningen te innen.

In Nederland kunnen ontvangers met een rekening bij elke bank het bedrag vervolgens via iDeal ‘aftikken’. Voor de Duitse Tikkie wordt gebruikt gemaakt van een speciale overboekingstechniek voor alle banken, die het technologiebedrijf FinTecSystems ontwikkelde

De door ABN Amro ontwikkelde betaalapplicatie Tikkie vergaarde in ruim anderhalf jaar tijd naar eigen zeggen meer dan twee miljoen gebruikers. De bank doet met proeven bij onder meer Transavia, Hello Fresh, Ajax en Warchild om Tikkie ook in het zakelijke betaalverkeer te introduceren, als concurrent van bestaande betaalmanieren zoals pinnen, PayPal of creditkaarten.

Lees meer over