Nieuws/Financieel

'Solomon beoogd topman Goldman Sachs'

New York - David Solomon is de belangrijkste kandidaat om Lloyd Blankfein op te volgen als topman van Goldman Sachs. Solomon is nu nog samen met Harvey Schwartz operationeel directeur en voorzitter van de Amerikaanse bank. Schwartz vertrekt echter op 20 april, maakte Goldman bekend.

Er wordt veel gespeculeerd over de opvolger van Blankfein sinds The Wall Street Journal vrijdag schreef dat de Goldman-topman mogelijk al dit jaar vertrekt. De 63-jarige Blankfein liet echter weten dat die aankondiging niet bij hem vandaan kwam. Ook nu doet hij geen uitspraken over zijn pensioen. ,,Ik kijk ernaar uit om nauw samen te blijven werken met David'', liet Blankfein in een verklaring weten.

Blankfein is een van de langstzittende topmannen in de Amerikaanse zakenwereld. Hij heeft sinds 2006 de touwtjes in handen bij Goldman Sachs en kreeg in de afgelopen jaar de nodige kritiek. Zo was de rol die de bank speelde bij het ontstaan van de kredietcrisis niet onomstreden.

De 56-jarige Solomon is sinds hij overkwam van Bear Stearns opgeklommen binnen Goldman Sachs. Zo leidde hij de investeringstak van de bank tien jaar lang en had hij een belangrijke rol bij de plannen van Goldman om de diversiteit binnen het bedrijf te verbeteren.