Nieuws/Financieel

Nederlands hedgefonds Done stopt

Iain Somers van hedgefonds Done

Iain Somers van hedgefonds Done

ANKO STOFFELS

Het Nederlandse hedgefonds Done heft zichzelf op. Zijn grootste klant, vermogensbeheerder Optimix, heeft zijn geld uit het fonds teruggetrokken.

Iain Somers van hedgefonds Done

Iain Somers van hedgefonds Done

ANKO STOFFELS

Dat bevestigt medeoprichter Iain Somers maandag na berichtgeving van het FD over het in 2012 opgerichte fonds.

Het eerst aan Beursplein 5 gevestigde bedrijf actief in arbitrage bouwt de posities af, aldus Somers. Het fondsvermogen zakte recent onder de €100 miljoen, voordat Optimix zich terugtrok. In augustus 2016 meldde het nog een verdubbeling van zijn beheerde vermogen.

Door het vertrek van Optimix zakte het fondsvermogen met meer dan de helft. Het rendement sinds de oprichting zakte terug tot 6,6%. Klanten van Done zijn vrijdag geïnformeerd.

Naar Londen

Het Nederlandse hedgefonds vestigde zich onlangs ook in de City van Londen, waar het zich aan Bishopsgate aansloot bij Mirabella.

,,De rendementen vielen sinds eind vorig jaar tegen. Een samenloop van omstandigheden heeft ons bovendien tegengezeten. Wij dachten zelf mooie posities te hebben, ook nu de volatiliteit toeneemt en de spreads wijder worden. Maar Optimix zag het anders”, aldus Somers, medeeigenaar van een van de tien grote hedgefondsen in Nederland. „Dat respecteren we. Ze hebben ons ook lang goed gesteund.”

Arbitrage

Somers zegt dat hij na het afbouwen en afhandelen van de sluiting even vakantie neemt. „Wij gaan, ieder voor zich, eens goed nadenken over wat we willen. Dat ik in arbitrage en effecten actief blijf, is voor mijzelf wel zeker”, aldus Somers.

Lees meer over