Nieuws/Financieel
1780907672
Financieel

De Bijenkorf dicht om corona: toch loonsverhoging personeel

AMSTERDAM (ANP) - Personeel van de Bijenkorf krijgt meer loon als onderdeel van een nieuwe cao. Dat meldden vakbonden CNV, FNV en de winkelketen in een gezamenlijke verklaring. Tot juli 2021 gaan medewerkers er in stappen tot 6% op vooruit.

Medewerkers van de Bijenkorf in de laagste functiegroepen krijgen per 1 juli 2020 en per 1 juli 2021 een salarisverhoging van 3%. De medewerkers in de hogere functiegroepen krijgen die data een loonsverhoging die varieert van 1,5 tot 5,5%. In de cao zijn ook afspraken gemaakt rond werkgroepen over roosters en salarisschalen.

Onwerkelijk

De onderneming noemt het „best onwerkelijk” dat het akkoord is bereikt in een periode dat de winkels dicht zijn. Vanwege het coronavirus heeft de Bijenkorf de winkels deze week tot nader order gesloten.

De Bijenkorf heeft in zeven steden in Nederland een winkel, waaronder Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Verder heeft de Bijenkorf een distributiecentrum in Tilburg. Bij het bedrijf werken in totaal 3000 mensen.

In de podcast Kwestie van Centen worden werkgevers en werknemers haarfijn uitgelegd wat ze kunnen en moeten doen om hun hoofd boven water te houden in de coronacrisis. Luister hier, hieronder of via je eigen podcast app.