Nieuws/Financieel
1781738
Financieel

FNV: respect voor keuze commissarissen ING

AMSTERDAM (ANP) - Vakbonden FNV en CNV zijn bijzonder verheugd dat de omstreden salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers niet doorgaat. ,,Het is een verstandig besluit dat de raad van commissarissen uiteindelijk kiest voor ING en niet voor de bankrekening van Hamers'', aldus vakbondsbestuurder Gerard van Hees.

Van Hees zegt dat hij er respect voor heeft dat de commissarissen naar de maatschappij luisteren en hun fouten durven in te zien. ,,Dat schept vertrouwen voor de bankensector.'' Om te voorkomen dat commissarissen in de toekomst toch weer een dergelijke fout maken, wil FNV met de banken en verzekeraars afspraken maken over de topinkomens.

CNV zegt dat het vooral fijn is voor de werknemers van ING dat de salarisverhoging niet doorgaat. ,,Zij werden door iedereen aangesproken en kregen alle shit over zich heen. Hamers of Van der Veer niet'', zegt onderhandelaar Ike Wiersinga van CNV Vakmensen.

Volgens CNV krijgt Hamers nu een loonstijging van 2,2 procent. ,,Dat lijkt me ook een mooie verhoging voor de rest van de werknemers'', zegt Wiersinga. ,,Bij de cao-onderhandelingen gaan we die eis op tafel leggen.'' ING beloofde de werknemers eerder een loonsverhoging van 1,7 procent.