Nieuws/Financieel
1781913
Financieel

Familiebedrijf in voetlicht

Amsterdam -

Softwarebedrijf Afas is een van de vijf bedrijven die dit jaar kans maakt op de Familiebedrijven Award die op 11 april in Den Haag wordt uitgereikt.

De andere finalisten zijn bloemenexportbedrijf Dutch Flower Group (DFG), specerijenhandel Verstegen en bouwbedrijven Mourik en KlokGroep.

De Familiebedrijven Award is in het leven geroepen door John Fentener van Vlissingen van reisconcern en familiebedrijf BCD om het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie te benadrukken.

Afas zag in 1996 het levenslicht na een buy-out uit Getronics. De omzet in 2016 bedroeg €107,5 miljoen. De oorsprong van DFG gaat terug naar 1959. Het bedrijf levert wereldwijd bloemen en planten en boekte in 2016 een omzet van €1,3 miljard.

Mourik groeide in bijna 100 jaar uit naar een multidisciplinair bouwbedrijf met een omzet van ruim €452 miljoen. Met een omzet van bijna €177 miljoen heeft de derde generatie Van de Klok de KlokGroep flink laten groeien. Ook bij Verstegen (omzet €131 miljoen) staat de derde generatie aan het roer.