Nieuws/Financieel
1781979436
Financieel

Flow Traders ziet beurshandel normaliseren

De handelsvloer van Flow Traders in Amsterdam.

De handelsvloer van Flow Traders in Amsterdam.

AMSTERDAM (AFN) - Beursintermediair Flow Traders heeft in het tweede kwartaal opnieuw geprofiteerd van verhoogde handelsvolumes door onrust op de financiële markten tijdens de coronacrisis. Wel was dat voordeel aanzienlijk minder groot dan in de eerste drie maanden van het jaar, toen de grote koersval in maart voor veel extra handelsbewegingen zorgde.

De handelsvloer van Flow Traders in Amsterdam.

De handelsvloer van Flow Traders in Amsterdam.

De netto handelsomzet van Flow Traders bedroeg in het tweede kwartaal 229,9 miljoen euro, tegen 495 miljoen euro in de eerste drie maanden van dit jaar. In het tweede kwartaal van vorig jaar was de omzet van Flow Traders 53,9 miljoen euro. Die resultaten waren in lijn met de verwachting, schrijft ING-analist Albert Ploegh. Volgens hem zien de cijfers over juli er goed uit, maar zakken de volumes ten opzichte van mei en juni wat weg.

Kamperen op het werk

Daartegenover stond dat ook de kosten, met name voor het personeel, flink lager uitvielen. Tijdens het eerste kwartaal moest Flow Traders alle zeilen bijzetten en kampeerde het personeel op werk om te voorkomen dat het door coronaquarantaines zou worden getroffen. De personeelskosten schoten daardoor omhoog naar 154,9 miljoen euro. In de afgelopen periode daalde dat met meer dan de helft.

Onder de streep hield de beursintermediair 113 miljoen euro over, waar dat in het eerste kwartaal nog 262,3 miljoen euro was. Flow Traders betaalt een interimdividend uit van 4 euro per aandeel.

Cleary 2H20 remains unknown, but July statistics still look decent albeit pointing to some further softening vs May-June.

"Flow Traders wint marktaandeel"

Dit vindt DFT-verslaggever Dorinde Meuzelaar:

„Dat Flow Traders een rustiger kwartaal zou hebben vergeleken met de eerste drie maanden van het jaar was te verwachten. Maar de handelsomzet steeg met 66% in het eerste half jaar van 2020, vergeleken met dezelfde periode in 2019. Daarmee presteerde het Amsterdamse handelshuis dit kwartaal beter dan de markt, en won het marktaandeel.”

Volg Dorinde Meuzelaar op Twitter: @Dorinde_M