Nieuws/Financieel
1782157
Financieel

'Geen fratsen bij cijfers Basic-Fit'

Amsterdam - De cijfers van Basic-Fit waren goeddeels in lijn met de verwachtingen. Dat concluderen analisten van ING in een rapport over de uitbater van sportscholen. Dat er geen mitsen en maren kleven aan de resultaten en vooruitzichten, noemen de kenners een belangrijke aspect voor onder meer de waardering van het aandeel.

De kapitaalinvesteringen die Basic-Fit deed voor verdere uitbreiding waren weinig verrassend. Dit bedrag steeg in een jaar tijd van 105 miljoen euro naar 131 miljoen euro afgelopen jaar. Ook dit jaar verwacht Basic-Fit minstens honderd nieuwe sportscholen te openen. ,,Dat verhaal staat", meent ING en is in lijn met de verwachtingen.

ING noemt de zichtbaarheid op de doelen dit jaar duidelijk. De pijplijn voor het eerste kwartaal noemde de kenners verder sterk. De opbrengsten per lid van de sportschool lag volgens ING wel een fractie onder de verwachtingen. Dit kwam vooral door de uitrol van sportscholen in Frankrijk.

ING handhaafde zijn koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 27 euro. Het aandeel noteerde dinsdag omstreeks 10.05 uur 3,7 procent hoger op 22,50 euro.