Nieuws/Financieel
1783620
Financieel

Terugval technologie drukt op Wall Street

New York - In New York keken de Amerikaanse beurzen dinsdag tegen duidelijke verliezen aan na een voortvarende start van de handel. De terugtrekkende beweging bij de technologiesector woog zwaarder dan de steun van een meevallend inflatiecijfer in de VS.

De Dow Jones-index raakte 0,7% kwijt en sloot net boven de 25.000 punten, terwijl de S&P500 0,6% verloor op 2765 punten. De Nasdaq koerste 1% lager naar 7511 punten.

De consumentenprijzen in Amerika zwakten op maandbasis af naar 0,2%, tegen 0,5% een maand eerder. Het inflatiecijfer speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve (Fed). Een sterker oplopende inflatie kan de Fed ertoe bewegen de rente sneller te verhogen.

Verder is het vertrouwen van kleine ondernemers in de VS in februari gestegen naar het hoogste niveau sinds 1983.

Technologiefondsen deden overwegend een stap terug na de recente opmars. Zo leverde Alphabet, de moedermaatschappij van Google, 2,3% in, terwijl Facebook 1,6% moest prijsgeven.

Qualcomm dook 5% omlaag. Trump heeft een decreet ondertekend waarmee de overname van het chipbedrijf door branchegenoot Broadcom (-0,6%) wordt tegengehouden.

Delta Air Lines steeg 0,8%. Het luchtvaartconcern kwam met een aanscherping van de verwachting voor de winst per aandeel in het eerste kwartaal.

General Electric ging 4,4% onderuit nadat analisten van JPMorgan kritiek hadden op de verwachtingen van het industrieel concern. Volgens de kenners zijn de prognoses van GE voor het huidige jaar ,,niet geloofwaardig''.

De olieprijs in de VS gleed weg tot ruim onder de $61 per vat. Oliefonds Exxon Mobil liet in reactie 0,9% liggen. Branchegenoot Chevron ging 0,3% achteruit.

Altice USA werd 1,7% meer waard. Goldman Sachs heeft de naar de beurs gebrachte tak van de Franse kabelaar Altice op de kooplijst gezet.