Nieuws/Financieel
1785165
Financieel

'American Tower en KKR willen masten Altice'

Amsterdam - American Tower en investeringsmaatschappij KKR hebben interesse in de zendmastendivisie van kabel- en telecombedrijf Altice. Bronnen hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd. De zendmasten van Altice in Frankrijk, Portugal en Dominicaanse Republiek zijn mogelijk 3 miljard euro waard.

Behalve American Tower en KKR hebben ook infrastructuuroperator TDF en verschillende investeerders belangstelling getoond voor de zendmasten van Altice. Die zette het in Amsterdam genoteerde bedrijf vorige maand in de etalage.

Eerder was al bekend geworden dat Cellnex Telecom een bod op de Portugese gsm-masten van Altice overweegt. Altice denkt erover na om de zendmasten in een apart bedrijf onder te brengen en daar aandelen in te verkopen.

Altice gaat gebukt onder een grote schuld en besloot vorig jaar verdere overnames stop te zetten en zich te richten op het terugbrengen van de schuldenlast. Daartoe moeten niet-essentiële onderdelen afgestoten worden. Ook werd de Amerikaanse dochter Altice USA afgesplitst.