Nieuws/Financieel
1787225
Financieel

Lighting verlicht straten India

Eindhoven - Verlichtingsbedrijf Philips Lighting gaat aan de slag met straatverlichting op zonne-energie in India. Lighting zal in het land circa 84.000 straatlantaarns plaatsen. Dit gebeurt onder meer in samenwerking met staatsenergiebedrijf EESL. Dit geldt voor 60.000 lantaarns

Verder werkt Lighting samen met UPNEDA, een dienst die verantwoordelijk is voor duurzame energie-initiatieven in de regio Uttar Pradesh. Hier worden 24.000 straatlantaarns geplaatst. De projecten zijn onderdeel van de verdere groei van de zonne-energietak van het bedrijf.

De straatlantaarns op zonne-energie (Philips SunStay) werden eind vorig jaar in India gelanceerd. De wereldwijde introductie volgt in het tweede kwartaal van dit jaar. Volgens Lighting zijn de alles-in-een-lampen, waarbij het zonnepaneel, het armatuur, de laadregelaar en de batterij in één behuizing zitten, efficiënter in vergelijking met bestaande systemen in de markt voor zonnestraatverlichting.

In Thailand plaatste het lichtbedrijf onlangs zevenhonderd aangesloten verlichtingseenheden op zonne-energie met zogeheten bewakings- en gegevensanalyse-opties op afstand. De straatlantaarns staan in de buurt van de luchthaven van Bangkok.