Nieuws/Financieel
1790094268
Financieel

Tesla omlaag op hoger Wall Street

New York - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag op kleine plussen. Maker van elektrische auto's Tesla wist de ogen op zich gericht. Dat bedrijf maakte een koersval na de presentatie van een opvallende pick-uptruck. Verder waren er verschillende bedrijven die met cijfers kwamen en waren beleggers voorzichtig positief over de mogelijkheid van een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent hoger op 27.861 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 0,2 procent bij tot 3109 punten en techbeurs Nasdaq dikte 0,1 procent aan tot 8514 punten.

Tesla leverde haast 6 procent aan beurswaarde in na een minder geslaagde introductie van zijn pick-up met de naam Cybertruck. Het ontwerp van de pick-uptruck zorgde voor verdeelde reacties, terwijl analisten hoopten dat Tesla een flink aandeel zou kunnen pakken van de wat traditioneel ingestelde markt voor pick-uptrucks. Met het opvallende design lijkt dat geen optie. Bovendien sneuvelden de ruiten van de truck tijdens de introductie toen het hoofd design wilde aantonen hoe stevig die waren.

DIsney

Warenhuisketen Nordstrom deed het in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht en steeg 9 procent. Sportwinkelketen Foot Locker daalde juist 4,8 procent. Het bedrijf haalde een hogere winst dan verwacht, maar de omzet was iets minder goed. Ook sneed het bedrijf in de verwachtingen voor het hele jaar.

Levensmiddelenproducent J.M. Smucker kwam ook met een winstwaarschuwing, maar steeg desondanks ruim 4 procent. Entertainmentconcern Disney ging 1,5 procent omhoog. De eerste bezoekerscijfers van de nieuwe bioscoopfilm Frozen 2 waren bemoedigend.

Handelsdeal

De Amerikaanse president Donald Trump liet weten dat een deal met China heel dichtbij is, maar benadrukte dat het dat land er meer aan gelegen is om een deal te sluiten dan de Verenigde Staten. China had eerder vrijdag gezegd zo'n deal te willen sluiten, maar alleen op basis van gelijkheid en wederzijds respect.

De euro noteerde op 1,1026 dollar tegen 1,1030 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1 procent tot 58,00 dollar. Brentolie werd 0,7 procent goedkoper op 63,51 dollar per vat.