Nieuws/Financieel
1794693504
Financieel

Altice verhoogt verwachtingen voor 2019

Parijs - Altice Europe heeft zijn omzet- en winstverwachtingen in Frankrijk voor het hele jaar 2019 verhoogd. Het Franse telecom- en kabelbedrijf deed het afgelopen kwartaal goede zaken in eigen land, waar het er na enige tijd weer in slaagde de omzet te laten groeien.

De totale omzet groeide met 3,8 procent tot 3,6 miljard euro. In Frankrijk groeide de omzet met 4 procent op jaarbasis tot 2,6 miljard euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 1,4 miljard euro, tegenover 1,3 miljard euro een jaar eerder in dezelfde periode.

Voor het hele jaar rekent Altice nu op een omzetgroei in eigen land van 5 tot 6 procent, waar eerder nog werd gerekend op een groei van 3 tot 4 procent. De aangepaste ebitda zal naar verwachting uitkomen op 4,1 miljard tot 4,2 miljard euro. Dat was volgens eerdere schattingen nog 4 miljard tot 4,1 miljard euro.

Reactie Patrick Drahi

Voorzitter en oprichter Patrick Drahi liet in een toelichting weten dat Altice met meerdere partijen, uit Europa en Noord-Amerika, aan het praten is over een deal voor zijn glasvezelnetwerk in Portugal. Maar volgens de Altice-baas is de situatie op de overnamemarkt toch anders dan een jaar geleden. Hij zou het naar eigen zeggen fijn vinden als investeerders met hun biedingen wat meer in de buurt zouden komen van de prijs die Altice voor ogen heeft. Eerder gingen al geruchten dat de interesse van mogelijke kopers voor een belang in de activiteiten aan het afzwakken zou zijn.

Drahi zei verder best open te staan voor een goed bod op onderdeel Teads, al is hij nog steeds erg tevreden met de investering hierin door Altice. Er wordt hierover eveneens met meerdere partijen gesproken. Vorige maand doken al berichten op dat het Franse bedrijf overweegt zijn videoreclamedienst af te stoten. Meerdere investeerders zouden geïnteresseerd zijn.

Ook van Altice USA kwamen woensdag cijfers naar buiten. De van Altice Europe afgesplitste Amerikaanse tak rekent op extra omzet in het hele boekjaar. Waar de prognose eerst op 2,5 tot 3 procent groei stond, is dat nu verhoogd naar een omzetaanwas tussen de 3 en 3,5 procent. Afgelopen kwartaal zaten de opbrengsten op jaarbasis met 3,7 procent in de lift, tot 2,5 miljard dollar. Onder de streep was sprake van 86 miljoen dollar winst, waar een jaar eerder nog 98 miljoen dollar verlies in de boeken ging. De directie van Altice USA heeft tevens een nieuw aandeleninkoopprogramma geautoriseerd. Dat programma duurt drie jaar en heeft een waarde van 5 miljard dollar.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd