Nieuws/Financieel
1794807166
Financieel

Wall Street spurt omhoog om Trump en Draghi

New York - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de handelsdag stevig in het groen. Het sentiment onder beleggers werd gestuwd door hoopvolle berichten over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Verder ging de aandacht op Wall Street uit naar president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB), die liet weten bereid te zijn tot meer stimuleringsmaatregelen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,2 procent hoger op 26.433 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging 1 procent omhoog naar 2917 punten. Techbeurs Nasdaq werd 1,4 procent hoger gezet op 7955 punten.

President Donald Trump zei dat hij in de marge van de G20-top in Japan met zijn Chinese collega Xi Jinping zal praten over het handelsconflict tussen de VS en China. Xi zei dat hij het ermee eens was dat de landen met elkaar in gesprek moeten blijven.

ECB

Draghi liet weten dat de ECB extra stappen kan zetten als de economische verwachtingen niet verbeteren. Tot de monetaire instrumenten behoren renteverlagingen en opkoopprogramma's, aldus Draghi op het jaarlijkse forum van de ECB in het Portugese Sintra. De Amerikaanse president Donald Trump haalde uit naar Draghi door hem te beschuldigen van het manipuleren van de euro, ten nadele van de Verenigde Staten.

Verder staat Facebook in de belangstelling, na de onthulling van zijn eigen cryptomunt. De cryptomunt krijgt de naam Libra en moet vanaf volgend jaar beschikbaar zijn in Messenger en WhatsApp. Gebruikers kunnen daarmee aankopen doen. Het aandeel zakte na een positieve opening 0,2 procent.

Boeing

Boeing kon goed nieuws melden vanaf de luchtvaartshow van Parijs en steeg 4,1 procent. De eerste bestellingen komen binnen bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer, onder meer van Korean Air. Boeing kampt nog met de naweeën van de problemen met de 737 MAX-toestellen, die wereldwijd uit veiligheidsoverwegingen aan de grond worden gehouden na twee rampen in korte tijd.

Snap, het bedrijf achter berichtenapp Snapchat, steeg bijna 10 procent in waarde. Beleggers reageerden op een positief analistenrapport.

De euro was 1,1195 dollar waard, tegen 1,1189 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,2 procent tot 53,58 dollar. Brentolie werd 1,5 procent goedkoper op 61,85 dollar per vat.