Nieuws/Financieel
1796274341
Financieel

Warren Buffett trekt onverwachts deur dicht bij Gates Foundation

Warren Buffett

Warren Buffett

Amsterdam - Grootverdiener Warren Buffett heeft woensdag een opvallende stap genomen. Hij vertrekt uit het bestuur van de liefdadigheidsinstelling van de Bill and Melinda Gates Foundation.

Warren Buffett

Warren Buffett

Buffett, die al geruime tijd deel uitmaakte van het bestuur als inactieve bestuurder, gaf geen verklaring over zijn besluit om weg te gaan. Een mogelijke reden zou kunnen zijn dat de Bill Gates en Melinda sinds kort in een scheiding liggen.

Buffett, die grote bekendheid geniet in de beleggingswereld, benadrukte alleen maar ontslag te nemen uit zijn functie bij een van de grootste liefdadigheidsinstellingen ter wereld. Met zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway heeft hij meer dan $100 miljard aan vermogen opgebouwd.

Einde huwelijk

Aan het huwelijk van Bill en Melinda kwam onverwachts een einde. Het echtpaar dat al lange tijd getrouwd was, liet eerder dit jaar weten uit elkaar te gaan. Vooral de afwikkeling van de echtscheiding zal naar verwachting een dure aangelegenheid zijn voor Bill Gates die een vermogen heeft van circa $140 miljard.

Een andere grootverdiener Jeff Bezos, topman bij Amazon, zag na een echtscheiding zijn vermogen fors teruglopen. Zijn voormalige vrouw ging er met een deel van zijn aandelenpakket in de Amerikaanse online retailer vandoor.