Financieel/Ondernemen
179798776
Ondernemen

Miljoenen van Google voor Nederlandse fintech

Amsterdam - Google steekt via zijn AI-investeringsfonds Gradient Ventures miljoenen in de Nederlandse fintech Payaut. Het in 2019 opgerichte bedrijf biedt online marktplaatsen de mogelijkheid om betalingen in verschillende valuta te accepteren.

In de door Gradient Ventures geleide investeringsronde heeft Payaut €8 miljoen opgehaald. Ook bestaande investeerders LocalGlobal en Entrée Capital participeren. Naast het ontwikkelen van nieuwe diensten gaat het investeringsgeld ook gebruiken om zijn diensten uit te breiden in Europa, te beginnen in Duitsland, Zuid Europa en Scandinavië.

Het multicurrencyplatform van Payaut stelt klanten in staat om betalingen te accepteren in diverse valuta, waaronder Amerikaanse en Australische dollars, Britse ponden en Japanse yen. De fintech biedt online marktplaatsen ook oplossingen als balansmanagement, verificatie van verkopers en gespreide betalingen.

Payaut optreedt als tussenpersoon tussen verkopers en verschillende Payment Service Providers (PSP’s). Hierdoor zijn marktplaatsen niet afhankelijk van één enkele PSP, maar kunnen ze meerdere providers zoals Mollie, Adyen, PayPal of Stripe tegelijkertijd gebruiken.