Nieuws/Financieel
1804569309
Financieel

Akkoord over cabine-cao KLM nog ver weg

Schiphol - Een akkoord over een nieuwe cao voor het cabinepersoneel van KLM is nog ver weg. Dat zeggen bestuurders van vakbonden VNC en FNV Cabine die spreken van "minimale beweging" van de kant van de luchtvaartmaatschappij.

Birte Nelen van FNV noemt de gesprekken zinvol, ondanks de kleine stap die is gezet. De bonden gaan dan ook begin volgende week weer om de tafel met KLM. "Er is een heel kleine aanleiding om door te praten, maar als die er is moet je ook het gesprek aangaan", aldus Chris van Elswijk van vakbond VNC.

Het cabinepersoneel wees eerder een loonbod van KLM af. De 7 procent loonsverhoging die de luchtvaartmaatschappij in drie stappen bood vonden zij te mager. VNC en FNV laten niet los wat er in de nieuwe voorstellen van KLM staat.

KLM laat weten dat "alle partijen voldoende aanknopingspunten zien" om het cao-overleg verder te brengen en volgende week te vervolgen. "De maatschappij is positief dat partijen weer gezamenlijk aan de onderhandelingstafel zitten met de intentie een cao te sluiten die goed is voor alle cabinemedewerkers, voor KLM en haar klanten", aldus een verklaring.