Nieuws/Financieel
1808328169
Financieel

Winkelbedrijven drukken sentiment Wall Street

New York - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag halverwege de sessie een gemengd beeld zien. Voor de leidende Dow-Jonesindex en de brede S&P 500 stokte vooralsnog de recordreeks van de voorbije dagen. Beleggers hadden bovengemiddelde aandacht voor winkelbedrijven na tegenvallende cijfers van doe-het-zelfketen Home Depot en warenhuisketen Kohl's.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent lager op 27.940 punten. De brede S&P 500 verloor een fractie tot 3121 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 8575 punten.

Beleggers bleven gespitst op ontwikkelingen rond het handelsoverleg tussen China en de VS. In het Witte Huis zou driftig worden overlegd over ofwel tarieven die van tafel moeten ofwel tarieven die met procentpunten moeten worden verlaagd om tot een akkoord met Peking te komen. Het bijna-akkoord in mei zou als blauwdruk dienen voor de huidige onderhandelingen.

Boeing

Home Depot leverde 5,2 procent aan beurswaarde in. De klusketen heeft in het derde kwartaal naar eigen zeggen teleurstellende verkoopcijfers in de boeken gezet. De omzetprognoses voor het gehele boekjaar worden opnieuw verlaagd. Branchegenoot Lowe's (min 1,2 procent) ging in het kielzog meer omlaag. Warenhuisketen Kohl's kwam met een winstalarm. Het aandeel verloor 18,6 procent.

Boeing zag een eerdere winst verdampen. De vliegtuigbouwer kreeg eerder de handen van beleggers op elkaar toen het op de luchtvaartshow in Dubai meerdere orders binnensleepte voor zijn gewraakte 737 MAX-toestellen. Het sentiment sloeg om toen The National Transportation Safety Board met een aanbeveling kwam voor het herontwerpen van een onderdeel van de 737 NG-toestellen na een dodelijk ongeluk vorig jaar. Boeing noteerde 0,4 procent lager.

Hollywood

Uitbaters van bioscopen zoals AMC Entertainment Holdings en Cinemark wonnen tot 1,4 procent. Grote Hollywood-studio's mogen mogelijk binnenkort weer Amerikaanse bioscoopketens bezitten.

De euro was 1,1079 dollar waard tegen 1,1081 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 2,9 procent goedkoper op 55,37 dollar. Brentolie zakte 2,4 procent in prijs tot 60,92 dollar per vat.