Nieuws/Financieel
1809061
Financieel

'Deze week heffingen Trump tegen China'

Washington - De Amerikaanse president Donald Trump maakt naar verwachting deze week bekend tot wel 60 miljard dollar aan importheffingen op te leggen op Chinese producten. Dat meldden ingewijden bij het Witte Huis.

De heffingen zouden vrijdag aangekondigd worden. Volgens de bronnen zijn ze vooral gericht op technologie, telecommunicatie en andere producten van Chinese makelij en komen er ook restricties rond Chinese investeringen in de Verenigde Staten. De regering-Trump beschuldigt China van diefstal van Amerikaanse bedrijfsinformatie voor eigen gewin. Waarschijnlijk zal er wel een periode komen waarin bezwaar aangetekend kan worden tegen de heffingen voordat die daadwerkelijk in werking treden.

China heeft eerder al aangekondigd met tegenmaatregelen te komen bij Amerikaanse importheffingen. De Chinese premier Li Keqiang zei dinsdag nog dat zijn land juist de deur verder wil opzetten voor vrije handel en dat importheffingen verlaagd gaan worden. Ook zal Peking intellectueel eigendom beschermen, aldus de premier.