Nieuws/Financieel
1809165
Financieel

’Bedrijven investeerden te weinig in personeel’

Harry van de Kraats, directeur van AWVN.

Harry van de Kraats, directeur van AWVN.

UTRECHT - Werkgevers hebben tijdens de economische crisis te weinig geïnvesteerd in werknemers. Dat zegt directeur Harry van de Kraats van werkgeversvereniging AWVN.

Harry van de Kraats, directeur van AWVN.

Harry van de Kraats, directeur van AWVN.

,,We hebben als werkgevers tijdens de crisis steekjes laten vallen door niet te investeren in mensen. Dat willen we in de toekomst voorkomen en daarom maken we daar steeds vaker afspraken over in cao’s”, aldus Van de Kraats.

De werkgeversvoorman ging maandag tijdens een bijeenkomst in het hoofdkantoor van vakbond FNV in discussie met werkzoekende 50-plussers. Van de Kraats benadrukt dat werkgevers het zeer belangrijk vinden dat iedereen een plek heeft op de arbeidsmarkt en dat de werkloosheid onder ouderen nog steeds veel te hoog is.

Honderden sollicitatiebrieven

Enkele ouderen confronteerden Van de Kraats met de praktijk. Zo gaf de 60-jarige Erik Kappetijn aan dat hij inmiddels al bijna 300 sollicitatiebrieven heeft gestuurd, maar nog steeds geen baan heeft kunnen vinden.

Renee van der Elburg noemde het gedrag van werkgevers ronduit onbeschoft. ,,Ik krijg vaak niet eens een reactie op mijn sollicitatie. Dat zorgt voor veel frustratie en dat doet wel wat met je zelfvertrouwen.”

Schrijnend

Van de Kraats vond de verhalen zeer schrijnend. ,,Als ik dit soort verhalen hoor denk ik dat we het toch anders moeten kunnen regelen. Er zit een probleem bij het aantal vacatures en de mensen die we nodig hebben. We moeten deze mismatch aanpakken.”

De werkgeversvoorman adviseert oudere werkzoekenden om ervoor te zorgen dat ze hun competenties voor zichzelf goed op een rij hebben. ,,Het is van groot belang dat mensen weten wat ze kunnen. Maar ook het onderhouden van een netwerk is belangrijk. Daar moeten we als werkgevers ook een rol in spelen”, pakt Van der Kraats zelf de handschoen ook op.