Nieuws/Financieel
1811393
Financieel

Facebook duikt verder op hoger Wall Street

New York - In New York lieten de Amerikaanse beurzen dinsdag bescheiden herstel zien. Na de bedrukte gang van zaken aan het begin van de week kropen beleggers in de VS enigszins uit hun schulp geholpen door de aantrekkende olieprijs. Facebook vervolgde de weg stevig omlaag.

De Dow Jones-index koerste 0,5% hoger naar 24727 punten. De breedsamengestelde S&P500 ging 0,2% omhoog naar 2717 punten, terwijl technologiebeurs Nasdaq 0,3% aandikte tot 7364 punten.

Alle ogen zijn verder gericht op de beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed), die woensdagavond zo goed als zeker een renteverhoging zal aankondigen. Beleggers in de VS zijn vooral benieuwd naar de toelichting van de nieuwe Fed-voorzitter Jerome Powell op het rentebesluit.

Daarnaast houdt de markt de politieke ontwikkelingen in Washington in de gaten. Naar verluidt gaat president Donald Trump komende vrijdag voor mogelijk $60 miljard aan importheffingen op Chinese producten aankondigen.

De olieprijs in de VS had de wind stevig in de rug in reactie op de toegenomen spanningen in het Midden-Oosten en klom tot boven de $63 per vat. Oliefonds Chevron kreeg er in reactie 0,5% bij.

Facebook verloor nog eens 2,6% na de tuimeling op maandag. Berichten dat diverse landen een onderzoek willen gaan doen bij het internetbedrijf vanwege het schandaal rond de misbruik van data door Cambridge Analytica wakkerden de verkoopgolf verder aan. Ook Twitter was uit de gratie met een aderlating van 10,4%. Beleggers vrezen dat de kwestie rond Facebook leidt tot strengere regels voor sociale media en techbedrijven in de VS.

Oracle kelderde 9,4% na teleurstellende cijfers van het softwarebedrijf.