Nieuws/Financieel
1813792
Financieel

Bunq lanceert Apple Pay

AMSTERDAM - Bezitters van een iPhone kunnen nu ook met hun telefoon mobiel betalen in Nederland. De onlinebank Bunq heeft dit via de achterdeur mogelijk gemaakt.

Apple Pay is officieel nog niet gelanceerd in Nederland door de Amerikaanse producent van de iPhone. Bunq vond echter een mogelijkheid om Apple Pay voor Nederlandse gebruikers beschikbaar te maken, door een Italiaanse en Spaanse versie van de internetbank te lanceren.

In die landen is Apple Pay wel beschikbaar. Nederlandse Bunq-klanten die de nieuwe versie van de app op de regio ‘Italië’ of ‘Spanje’ zetten, krijgen vervolgens Apple Pay tot hun beschikking.Vervolgens kunnen zij met hun iPhone contactloos betalen in de winkel.

List

Oprichter en ceo Ali Niknam laat weten op het idee te zijn gekomen doordat hij zijn onlinebank wilde lanceren in Italië en Spanje. „Omdat Apple Pay daar al beschikbaar is, moet je deze dienst inbouwen. Gebruikers vragen er namelijk om. Tijdens het testen bleek dat Apple Pay ook in Nederlandse winkels werkt.”

Niknam kreeg nog geen twee jaar geleden een volledige Europese bankvergunning van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Precies een jaar geleden ging Bunq de grens over, naar Duitsland. Hoeveel mensen precies bankieren bij Bunq wil het bedrijf nog niet prijsgeven. Wel laat Niknam weten dat de toevoeging van Apple Pay ‘een mooi haakje’ moet zijn om nieuwe gebruikers te trekken.