Nieuws/Financieel
181412777
Financieel

Grootste fan Tesla legt lat als eerste boven $1000

Analist Colin Rush van investeringsbank Opperheimer heeft zijn koersdoel voor Tesla verdubbeld naar $1036, het hoogste van alle beursvolgers van de elektrische autofabrikant.

Volgens Rusch die eerder nog een prijsdoel van $486 had staan, benadrukt dat Tesla als groeiaandeel de vruchten gaat plukken van de omvangrijke stimuleringsmaatregelen. Ook wijst hij er op dat Tesla naar verwachting de kar gaat trekken bij de ontwikkeling van de technologie voor zelfrijdende auto’s.

Het aandeel Tesla heeft er vorig jaar al een prachtig rit opzitten met afgelopen donderdag nog een record van $880. Beleggers kijken vooral uit naar de kwartaalcijfers die het bedrijf van oprichter Elon Musk gaat laten zien.

Concurrentie

Eerder deze maand werd al enthousiast door beleggers gereageerd op de melding van Tesla dat de productiedoelstellingen voor afgelopen jaar bijna zijn gehaald ondanks de coronamalaise. De focus zal dit jaar onder meer liggen op de bouw van de superfabriek bij de Duitse hoofdstad Berlijn en de verdere expansie in groeimarkt China.

De uitstekende gang van zaken bij Tesla heeft grootaandeelhouder Musk bepaald geen windeieren gelegd. Sinds kort mag hij zich de rijkste mens ter wereld noemen met een vermogen van $200 miljard.

Concurrenten van Tesla zitten echter bepaald niet stil. Zo heeft onder meer de Amerikaanse autobouwer General Motors grote plannen met nieuwe elektrische modelellen. Ook in Europa timmeren automakers flink aan de elektrische weg.