Nieuws/Financieel
1816918
Financieel

Facebook weer gebeten hond op Wall Street

New York - De beurzen in New York zijn woensdag licht lager geopend. Facebook zette zijn duikvlucht voort vanwege oplopende druk om het misbruikschandaal van gebruikersinformatie. Verder kijken beleggers vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve. De Fed gaat de rente hoogstwaarschijnlijk verhogen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,1 procent lager op 24.707 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,1 procent omlaag tot 2713 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 7348 punten.

De Fed komt om 19.00 uur (Nederlandse tijd) met het rentebesluit. Beleggers zijn vooral benieuwd naar de toelichting van de nieuwe Fed-voorzitter Jerome Powell. De koepel van Amerikaanse centrale banken heeft tot nu toe aangegeven dit jaar drie keer de rente te willen verhogen. Sterke economische groei zou Powell er ook toe kunnen bewegen vier renteverhogingen door te voeren.

Facebook zakt wederom

Facebook zakte nog eens 2,4 procent, na de daling van circa 9 procent in de voorgaande dagen. Beleggers blijven bezorgd over de gevolgen van het privacyschandaal en de druk op het bedrijf loopt steeds verder op. Een groep investeerders sleept Facebook voor de rechter omdat ze zich misleid voelen en eisen compensatie. Door de koersval van Facebook zijn tientallen miljarden dollars aan beurswaarde in rook opgegaan. Topman Mark Zuckerberg gaat naar verluidt vrijdag tegen het personeel spreken over de zaak.

Levensmiddelenfabrikant General Mills, bekend van onder meer Cheerios-ontbijtgranen, kwam met een winstwaarschuwing in verband met hogere kosten. General Mills dook bijna 9 procent in de min.