Nieuws/Financieel
1817106
Financieel

ING-klanten in het rood nog niet uit de problemen

ING-klanten zijn ontevreden.

ING-klanten zijn ontevreden.

Amsterdam - Klanten van ING die door een dubbele afboeking in het rood zijn komen te staan, zitten voorlopig nog met de gebakken peren. De bank heeft nog altijd geen oplossing gevonden voor de problemen.

ING-klanten zijn ontevreden.

ING-klanten zijn ontevreden.

Bij ING zijn in de nacht van dinsdag op woensdag drie miljoen transacties per ongeluk dubbel afgeschreven. Dat kan voor klanten tot vervelende situaties leiden die deze week een grote aankoop deden. Die wordt nu, vlak voor de datum waarop miljoenen Nederlanders hun salaris, uitkering of studiefinanciering gestort krijgen, ineens in tweevoud afgeschreven.

Dat het uitgerekend juist in deze tijd van de maand, waarin mensen doorgaans niet zoveel meer op de betaalrekening hebben staan, gebeurt noemt een woordvoerder van ING ’extreem ongelukkig’.

De bank gaat diep door het stof. „Wij balen hier enorm van, dit had niet mogen gebeuren”, zegt de ING-zegsman. „Onze excuses naar de klanten maken, is het minste wat we kunnen doen.”

Voortaan automatisch via de mail nieuws over geld, hypotheek of pensioen ontvangen? Abonneer u dan hier gratis op de DFT Nieuwsbrief

Geen rente over roodstand

Er wordt nog altijd hard gewerkt aan een oplossing. Als die gevonden is, wil de ING er ook voor zorgen dat de dubbel afgeboekte bedragen vandaag nog bijgeschreven worden. „Het is ons streven om dit vandaag opgelost te krijgen”, zegt de woordvoerder. „En met oplossen bedoelen we dat mensen het geld weer op hun rekening hebben.”

Wie door de dubbele afschrijving in het rood is komen te staan, hoeft daarover geen rente te betalen, verzekert de woordvoerder.