Nieuws/Financieel
1817868
Financieel

Gedupeerde ING-klanten hebben hun geld weer terug

Amsterdam - Klanten van ING bij wie een transactie vandaag dubbel werd afgeschreven hebben hun geld weer terug. De bank heeft een oplossing gevonden.

ING kwam vandaag negatief in het nieuws omdat het van ongeveer een miljoen klanten zo’n 3 miljoen transacties twee keer verwerkte. In de nacht van dinsdag op woensdag werden deze pinbetalingen twee keer op de rekening van klanten afgeboekt.

Maar het probleem is inmiddels opgelost meldt de bank. „De herstelwerkzaamheden zijn afgerond en de dubbele afschrijvingen zijn hersteld”, zegt een woordvoerder van de bank.

De gedupeerden krijgen hun geld meteen weer teruggestort. „Het kan zijn dat je nog even geduld moet hebben”, zegt de woordvoerder. Maar in principe komt het geld vandaag al terug. „Anders kunnen mensen gewoon contact met ons opnemen.”

Systeemupdate

Het probleem werd veroorzaakt door een verandering van het betaalsysteem, die in de nacht van dinsdag op woensdag werd doorgevoerd. „Als gevolg daarvan is een reeks betalingen nog een keer doorgevoerd”, laat de ING weten.

De bank ging eerder vanmiddag al door het stof vanwege de fout. „Dit is extreem ongelukkig”, liet de zegsman weten. „Wij balen hier enorm van. Dit had niet mogen gebeuren.