Financieel/Geld
1822667700
Geld

’Zorg houdt personeel niet vast’

Inspanningen van het kabinet om het personeelstekort in de zorg terug te dringen, hebben te weinig resultaat. Daarvoor waarschuwt een onafhankelijke commissie die het ministerie van Volksgezondheid adviseert over deze kwestie.

De zorg blijft een ’vergiet’, concludeert de onafhankelijke adviescommissie ’Werken in de zorg’ onder leiding van voormalig CNV-voorzitter Doekle Terpstra. Met het beeld van een vergiet wil de commissie zeggen dat aan de ene kant weliswaar flink meer nieuw personeel in de zorg is gaan werken, liefst 152.000 mensen. Maar die instroom wordt grotendeels tenietgedaan doordat gemotiveerd personeel teleurgesteld vertrekt: bijna de helft van hen al binnen twee jaar.

Afhaken

Vooral jonge zorgmedewerkers haken af vanwege te weinig mogelijkheden om zich te ontwikkelen, benadrukt de commissie. Beloning en werkdruk zijn minder een probleem voor ze. Vorig jaar verlieten 111.000 mensen de zorg. Dat zijn er slechts 1000 minder dan een jaar eerder.

Het belangrijkste advies is dat er ingrijpender maatregelen nodig zijn dan nu. Werkgevers doen volgens de commissie te weinig om personeel vast te houden.

Reactie minister De Jonge

Minister De Jonge (Volksgezondheid) vindt ook dat werkgevers in de zorg meer moeten doen om werknemers te behouden voor de sector. „Je kunt je niet veroorloven in deze tijd om een slechte werkgever te zijn”, reageert de bewindsman.

Volgens De Jonge zijn er nog grote verschillen tussen werkgevers. „Je kan veel van elkaar leren.” Als voorbeelden noemt hij „vaste contracten, professionele ontwikkeling, minder last van administratieve lasten. De ene werkgever is veel beter dan de andere”.

’Ik zorg’

Het kabinet heeft eind 2018 de campagne ’Ik zorg’ gelanceerd. Die moet helpen om het verwachte tekort van 125.000 werknemers in de zorgsector terug te brengen richting nul in 2022. In Nederland werken ruim 1,2 miljoen mensen in de zorg.