Nieuws/Financieel
1824992735
Financieel

Duitse onlinebroker Flatex koopt DeGiro

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse onlinebroker Flatex neemt de Nederlandse branchegenoot DeGiro over. De Duitsers tellen 250 miljoen euro neer voor De Giro en voldoen dat deels in aandelen en deels in contanten.

De oprichters van DeGiro, die het bedrijf nog volledig in handen hadden, kunnen direct 23,6 miljoen euro in contanten tegemoet zien. Dat bedrag betaalt Flatex voor een belang van 9,4 procent van De Giro. Daarna resteert nog ongeveer 36 miljoen euro in contanten. Daarnaast geeft Flatex maximaal 7,5 miljoen nieuwe aandelen uit die het aan de eigenaren van DeGiro betaalt.

Het aan de beurs in Frankfurt genoteerde Flatex heeft een marktwaarde van ongeveer 439 miljoen euro. Samen met DeGiro zou het bedrijf ruim 700.000 klanten hebben in verschillende Europese landen.

Flatex denkt de overname in het tweede kwartaal van volgend jaar af te ronden. Diverse toezichthouders moeten daar nog hun fiat voor geven.

DeGiro is de tweede Nederlandse broker in korte tijd die in buitenlandse handen komt. Eerder dit jaar kwam de overname van BinckBank door het Deense Saxo Bank rond.